Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 31 παραγωγές από 12 χώρες παρουσιάζονται 16-25/7
[Euronews]: 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 31 παραγωγές από 12 χώρες παρουσιάζονται 16-25/7

[Euronews]: 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 31 παραγωγές από 12 χώρες παρουσιάζονται 16-25/7

31 συνολικά παραγωγές, 18 ξένες ομάδες από τις οποίες οι 14 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, εξακτίνωση των παραστάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ισχυρές νέες συνεργασίες και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες αλλά και για τους κατοίκους της Καλαμάτας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου.

Πρόκειται για παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία και τη Σλοβακία.

Λίντα ΚαπετανέαElina Giounanli/Elina Giounanli/nophoto.gr

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του πετυχημένου θεσμού Λίντα Καπετανέα επισημαίνει: «Το περσινό καλοκαίρι το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν από τα ελάχιστα παγκοσμίως που κατάφεραν όχι μόνο να μην αναβληθούν αλλά και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, παρουσιάζοντας ένα πλήρες και πλούσιο πρόγραμμα με διεθνείς μετακλήσεις και ελληνικά σχήματα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες προσαρμογές και εξασφαλίζοντας ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον παρουσίασης των παραστάσεων για κοινό και καλλιτέχνες. Η υλοποίηση του περσινού Φεστιβάλ ήταν για μας μια κοπιώδης διαδικασία η οποία, όμως, μας γέμισε δύναμη και αισιοδοξία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!