Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: 1500 επιπλέον πρόσφυγες ετοιμάζεται να δεχτεί η Γερμανία
[Euronews]: 1500 επιπλέον πρόσφυγες ετοιμάζεται να δεχτεί η Γερμανία

[Euronews]: 1500 επιπλέον πρόσφυγες ετοιμάζεται να δεχτεί η Γερμανία

Ομάδα 109 αιτούντων άσυλο αναχώρησε την Τρίτη από την Ελλάδα για την Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μαζί με μέλη του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Σε αανκοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει εκτός από τους 1600 ασυνόδευτους ανήλικους και 243 παιδιά με τις οικογένειές τους, που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Συνολικά πρόκειται για 928 αιτούντες άσυλο, από τους οποίους μέχρι τώρα έχουν μετεγκατασταθεί στη Γερμανία οι 521.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κυβερνητικούς της εταίρους και την Τετάρτη θα αποφασιστεί το αν η Γερμανία θα υποδεχτεί 1500 πρόσφυγες από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας. Οι πρόσφυγες που θα υποδεχτεί η χώρα θα είναι οικογένειες με παιδιά.

Λίγο μετά την πυρκαγιά η Γερμανία και άλλες 9 χώρες ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν 400 ανήλικους πρόσφυγες. Αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες καθώς και πόλεις και δήμοι είχαν δηλώσει την προθυμία τους να δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!