Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «¨Ετσι κάνουν όλες» για τα 100χρονα του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ
[Euronews]: «¨Ετσι κάνουν όλες» για τα 100χρονα του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ

[Euronews]: «¨Ετσι κάνουν όλες» για τα 100χρονα του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ

Ιδρύθηκε σε μια εποχή κρίσης και φέτος το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ γιορτάζει τα 100 του χρόνια με μια ξεχωριστή παραγωγή, την όπερα «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ.

Το πρόγραμμα έχει περιοριστεί αλλά η πρόεδρος του Φεστιβάλ ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει.

Η Χέλγκα Ραμπλ-Στάντλερ, πρόεδρος του Φεστιβάλ, εξηγεί: «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την αξία του πολιτισμού και των τεχνών διότι είναι η τροφή της ψυχής και αυτή ήταν η άποψη και των ιδρυτών του φεστιβάλ. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι το Φεστιβάλ έπρεπε να διοργανωθεί”.

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφ Λόι και η μαέστρος Τζοάνα Μάλβιτζ εργάστηκαν πάνω σε μια νέα, συντομότερη εκδοχή του Έτσι κάνουν όλες του Μότσαρτ.

Η διεθύντρια ορχήστρας Τζοάνα Μάλβιτζ λέει: «Κάθε νότα που αφαιρούμε από τον Μότσαρτ μας πονάει αλλά από ένα σημείο και μετά είπαμε “ας μην σκεφτόμαστε τι πρέπει να κόψουμε αλλά πόσα μπορούμε να κερδίσουμε από το πνεύμα του Μότσαρτ».

Η όπερα «Έτσι κάνουν όλες» είναι μια τραγικωμική διερεύνηση των γυναικείων αδυναμιών που παρουσιάζεται με μικρές δόσεις μεταμφιέσεων και απογοητεύσεων.

»Το Έτσι κάνουν όλες κυμαίνεται από το πολύ παιχνιδιάρικο στοιχείο – τζιοκόζο, σκερτσάντο – ακόμη και περιπαικτικό ως ορισμένες ρομαντικές αποχρώσεις. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ρόλο έχουν και τα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους πάντα υπάρχει εναλλαγή, ορισμένες φορές πολύ γρήγορα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!