Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ζημιές 1 εκατ. την ημέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο
[Euro2day]: Ζημιές 1 εκατ. την ημέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο

[Euro2day]: Ζημιές 1 εκατ. την ημέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Οι απώλειες ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις ανακεφαλαιοποίησης πάνω από 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 81% από συλλόγους με ξένους ιδιοκτήτες, κυρίως από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Μπορεί το ιταλικό ποδόσφαιρο να παρουσιάζει μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στα έσοδα από το ΑΕΠ της χώρας, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα “calcioefinanza”, αλλά έχει σοβαρές σταθερές απώλειες για πάνω από μια δεκαετία.

Συμπέρασμα που προκύπτει από την ειδική έκδοση της ιταλικής ομοσπονδίας (FIGC) Football Report, το οποίο αναλύει τα τελευταία δέκα χρόνια του ποδοσφαίρου, στην Ιταλία.

Η παραγωγική αξία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (το 90% αφορά μόνο τη Serie A) κυμάνθηκε από τα 2,506 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009-2010 στα 3,854 δισεκατομμύρια το 2018-2019 (+ 5%).

Η έντονη ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από την αύξηση των εμπορικών εσόδων, αλλά κυρίως από τα έσοδα από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία ξεπέρασαν τα 360 εκατομμύρια ευρώ στη δεκαετία που αναλύθηκε.

Αν και με βραδύτερο ρυθμό αυξάνεται (+4%) όμως και η συνολική αξία του κόστους παραγωγής που απορρέει ιδίως από την αύξηση του κόστους εργασίας.

Η δομή κόστους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη τις τελευταίες 10 σεζόν, με τα έξοδα προσωπικού να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του συνολικού κόστους.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχει φτάσει σε συνολικές απώλειες 3,467 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2009-2010 και 2018-2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!