Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ζαββός-τράπεζες: Επιτυχημένη η πορεία του σχεδίου «Ηρακλής»
[Euro2day]: Ζαββός-τράπεζες: Επιτυχημένη η πορεία του σχεδίου «Ηρακλής»

[Euro2day]: Ζαββός-τράπεζες: Επιτυχημένη η πορεία του σχεδίου «Ηρακλής»

«Στην πρόσφατη κρίση το τραπεζικό σύστημα, αυτή τη φορά, σε σχέση με ό,τι συνέβη στην κρίση της ευρωζώνης, δεν ήταν μέρος του προβλήματος αλλά ήταν μέρος της λύσης. Θωρακισμένο επαρκώς», είπε στη βουλή ο υφ. Οικονομικών.

Μονοψήφια ποσοστά «κόκκινων» δανείων επιτυγχάνουν ήδη οι περισσότερες συστημικές τράπεζες, εξαιτίας της «εξαιρετικά επιτυχημένης» πορείας του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

«Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, με την, σε πρώτο χρόνο, μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 32 δισ. ευρώ, με τη στόχευση να μειωθούν ακόμα 32 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, και να φτάσουν ήδη από το τέλος της φετινής χρονιάς, οι περισσότερες από τις συστημικές τράπεζες να επιτυγχάνουν μονοψήφια ποσοστά “κόκκινων” δανείων και σίγουρα όλες την επόμενη χρονιά, φτάνοντας τα ευρωπαϊκά ποσοστά “κόκκινων” δανείων», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο Γιώργος Ζαββός αναφέρθηκε και στα μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, εν μέσω πανδημίας. «Η κυβέρνηση έγκαιρα πήρε μέτρα τεράστιας έκτασης, για να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να κρατήσει όρθια την ελληνική οικονομία και να βρισκόμαστε στη φάση ώστε να έχουμε όρθιο μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ, το τραπεζικό σύστημα σίγουρο και να προσβλέπουμε με αισιοδοξία στην έλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή μια συγκυρία σημαντικών παραγόντων που θα μπορέσει, τους αμέσως επόμενους μήνες, να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο από την κρίση, την ανάκαμψη και κυρίως και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», είπε ο κ. Ζαββός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!