Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ζαββός: Διαχειρίσιμη η αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω πανδημίας
[Euro2day]: Ζαββός: Διαχειρίσιμη η αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω πανδημίας

[Euro2day]: Ζαββός: Διαχειρίσιμη η αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω πανδημίας

«Τα δείγματα που έχουμε και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι ότι σε καμία περίπτωση τα κόκκινα δάνεια που μπορεί να δημιουργηθούν, λόγω πανδημίας, δεν θα ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Διαχειρίσιμη» αναμένεται να είναι η αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω της κρίσης της πανδημίας, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν θέσει σε γνώση της κυβέρνησης οι τέσσεριςσυστημικέςτράπεζες, σημείωσε στη Βουλή.

«Τα δείγματα που έχουμε και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι ότι σε καμία περίπτωση τα κόκκινα δάνεια που μπορεί να δημιουργηθούν, λόγω πανδημίας, δεν θα ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ», τόνισε. Υπογράμμισε δε πως «με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ποσό πλήρως διαχειρίσιμο μέσα από το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, το οποίο έφερε η κυβέρνηση και λειτουργεί με την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών».

Παράλληλα ο κ. Ζαββός τόνισε ότι το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ για τη μείωση των κόκκινων δανείων έχει απτάαποτελέσματα. Για να αναφερθεί στη μείωση 32 δισ. των κόκκινων δανείων, κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του προγράμματος. Μάλιστα υπογράμμισε πως αυτό έγινε «χωρίς να επιβαρυνθεί ούτεέναευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!