Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το YouTube μειώνει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού
[Euro2day]: Το YouTube μειώνει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

[Euro2day]: Το YouTube μειώνει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Ο Επίτροπος Βιομηχανίας απηύθυνε έκκληση στις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεο ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο, καθώς όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι εργάζονται με τηλεγρασία λόγω κορωνοϊού.

Την απόφασή της να μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο διαδίκτυο καθώς χιλιάδες Ευρωπαίοι θα εργάζονται με τηλεργασία και θα παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η YouTube, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία, μετά τη Netflix, που παίρνει τέτοια μέτρα, μετά την έκκληση του επιτρόπου βιομηχανίας της ΕΕ, Thierry Breton, προς τις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο. Σημειώνεται πως τα βίντεο αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η κίνηση ήρθε μετά τις επαφές που είχε ο κ. Breton με τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai και την CEO της YouTube Susan Wojcicki.

Η εταιρεία σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχει δει ελάχιστα peaks στην χρήση, όμως αποφάσισε να δράσει για να ελαχιστοποιήσει την πίεση στο σύστημα. «Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε προσωρινά όλη την κίνηση στην ΕΕ σε standard definition εξ ορισμού», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!