Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ξινά» βγαίνουν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους
[Euro2day]: «Ξινά» βγαίνουν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους

[Euro2day]: «Ξινά» βγαίνουν τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν ξεχωριστές τροποποιητικές δηλώσεις ανά χρονιά και να πληρώσουν έξτρα φόρο συν την αναλογούσα εισφορά αλληλεγγύης. Για ποιους έρχονται μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Ανοιχτές οι ηλεκτρονικές πύλες της ΑΑΔΕ.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι έλαβαν από το 2015 και μετά αναδρομικά, καλούνται τώρα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Η «κρυάδα» αναμένεται σημαντική, μετά τη νέα εκκαθάριση των δηλώσεών τους. Τα αναδρομικά , τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς παρακράτηση φόρου , θα έρθουν να προστεθούν στα εισοδήματα των ετών που αναλογούν και θα φορολογηθούν με τις ισχύουσες κάθε χρονιά κλίμακες με συντελεστές 22% έως 42% το 2015 και 22% έως 45% για το 2016 , συν την αναλογούσα εισφορά αλληλεγγύης εφόσον αφορούν συνολικά εισοδήματά άνω των 12.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικές πύλες της ΑΑΔΕ για την υποβολή δηλώσεων αναδρομικών για τα φορολογικά έτη 2015 έως και 2018 με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία αποδοχών/συντάξεων έτους 2021 , είναι πλέον ανοιχτές και αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτές έως το τέλος του έτους ώστε στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο του 2022 να ξεκινήσει η αποπληρωμή των όποιων έξτρα φόρων . Για όσους έλαβαν αναδρομικά για το 2019 (με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία αποδοχών/συντάξεων έτους 2021) , αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!