Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξεπέρασε τα 10 τρισ. δολάρια η αξία του κινεζικού χρηματιστηρίου
[Euro2day]: Ξεπέρασε τα 10 τρισ. δολάρια η αξία του κινεζικού χρηματιστηρίου

[Euro2day]: Ξεπέρασε τα 10 τρισ. δολάρια η αξία του κινεζικού χρηματιστηρίου

Η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά την πανδημία δίνει ώθηση στις μετοχές. Από την αρχή του έτους, ο CSI 300 έχει κάνει ράλι περίπου 17%, έναντι 9% του S&P 500. Η σύγκριση με το 2015.

Η συνολική αξία του χρηματιστηρίου της Κίνας σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ, που ξεπερνούν τα 10 τρισ. δολάρια, λόγω της επιταχυνόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί προ πενταετίας, κατά τη διάρκεια της «φούσκας» των μετοχών, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η κεφαλαιοποίηση όλων των μετοχών που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη και στη Σενζέν άγγιξαν τα 10,08 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, από 10,05 τρις. δολάρια που ήταν η «κορυφή» τον Ιούνιο του 2015, λίγο πριν την τεράστια «βουτιά» που προκλήθηκε από την επιχείρηση καταστολής του μοχλευμένου trading.

Από την αρχή του έτους, ο CSI 300 έχει κάνει ράλι περίπου 17%, έναντι 9% του S&P 500.

Τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζεν έχουν απορροφήσει δισεκατομμύρια δολάρια από παγκόσμια funds, εν μέρει λόγω της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από την πανδημία, που ξεπερνά αυτήν των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως παρά το φετινό ράλι, οι κινεζικές μετοχές παραμένουν λιγότερο ευμετάβλητες απ’ ότι κατά τη διάρκεια της «φούσκας» του 2015. Επίσης, οι αποτιμήσεις για το κινεζικό χρηματιστήριο φαίνονται πιο λογικές, με τον CSI να διαπραγματεύεται λιγότερο από 19 φορές τα κέρδη των περασμένων 12 μηνών, έναντι των περισσοτέρων από 40 φορές το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!