Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξενοδοχεία: Πώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις αναστολών εργασίας
[Euro2day]: Ξενοδοχεία: Πώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις αναστολών εργασίας

[Euro2day]: Ξενοδοχεία: Πώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις αναστολών εργασίας

Η ΚΥΑ για τη διαδικασία. Τι λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των αποδοχών αδείας και του επιδόματος αδείας.

Τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής της επιδότησης αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης-συνεχούς λειτουργίας για το έτος 2020 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το έντυπο «υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης-συνεχούς λειτουργίας, για τη λήψη ειδικής αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων, των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020 (άρθρο 67 Ν. 4745/2020 Α’ 214)», είναι διαθέσιμο προς υποβολή από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το διάστημα από σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2021, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Καταβολή των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για το έτος 2020 από επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης-συνεχούς λειτουργίας.

1. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης λειτουργίας και απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή εντός του έτους 2020, καταβάλλουν στους εργαζόμενους αυτούς τις αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας επί του ονομαστικού μισθού τους για το έτος 2020, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κατά τρόπο ώστε να έχουν καταβληθεί:

- για όσους απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και

- για όσους απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, το αργότερο έως τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!