Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξένες αγορές: Το σήμα των momentum traders και ο ρόλος της Evergrande
[Euro2day]: Ξένες αγορές: Το σήμα των momentum traders και ο ρόλος της Evergrande

[Euro2day]: Ξένες αγορές: Το σήμα των momentum traders και ο ρόλος της Evergrande

Τι δείχνει η τελευταία διόρθωση στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι κινήσεις των μικροεπενδυτών και οι νέες τάσεις στις τάξεις των θεσμικών. Οι εκτιμήσεις για το ρόλο που θα παίξουν οι κλυδωνισμοί Evergrande… made in China.

Η πρόσφατη διόρθωση της αγοράς μετοχών στις ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε από βαριές εκροές στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) μετοχών την Παρασκευή 17 και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, συνολικού ύψους 34 δισ. δολαρίων.

Η τελευταία φορά που τα μετοχικά ETF είδαν τόσο μεγάλες εκροές ήταν τον περασμένο Μάρτιο, με εκροές ύψους 26 δισ. δολαρίων στις 19 Μαρτίου και 10 δισ. δολαρίων στις 22 Μαρτίου. Κοινό επίσης και στα δύο επεισόδια πτώσης είναι η μεγάλη εκροή την τρίτη Παρασκευή στο τέλος του τριμήνου, που σχετίζεται και με τη λήξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών (triple witch).

Ωστόσο, η εκροή της Δευτέρας (20 Σεπτεμβρίου) ύψους 11 δισ. δολαρίων από μετοχικά ETFs είναι πιο ανησυχητική, αφού συνέβη σε μια πτωτική μέρα και συνεπώς είναι ασυμβίβαστη με τη συμπεριφορά buy-the-dip. Επιπλέον, οι εισροές στα ETFs την επομένη ήταν μάλλον υποτονικές -μόλις 2 δισ. δολάρια.

Παρατηρώντας τις ροές, αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά θα αποδειχθεί πιο σημαντική για τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, οι δείκτες για τη συμμετοχή των μικρών επενδυτών έχουν επίσης δει κάποια επιβράδυνση μετά την ενίσχυσή τους σε επίπεδα-ρεκόρ τους καλοκαιρινούς μήνες όσον αφορά επιμέρους τίτλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!