Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ξαναγράφεται» το επίδομα θέρμανσης
[Euro2day]: «Ξαναγράφεται» το επίδομα θέρμανσης

[Euro2day]: «Ξαναγράφεται» το επίδομα θέρμανσης

Νέα αύξηση στον προϋπολογισμό-πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Αυξημένη «προστασία» έναντι ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο μετά το εφιαλτικό ράλι στις διεθνείς τιμές. Στο τραπέζι και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Η ασύλληπτη κούρσα των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου (ξεπέρασε ακόμα και τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα την Παρασκευή για την Ευρώπη) εξαναγκάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε πρόσθετα «οχυρωματικά έργα» έναντι των βέβαιων ανατιμήσεων για τους καταναλωτές.

Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας να αντισταθμίσει τις πιέσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος προχώρησε αρχικά σε ανακοινώσεις για επιδότηση όλων των καταναλωτών με 200 εκατ. ευρώ με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το βήμα της ΔΕΘ παράλληλη αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, στα 100 εκατ. ευρώ.

Στο σενάριο εκείνων των ημερών, οι δικαιούχοι επιδόματος και τα κριτήρια παρέμεναν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι με πρακτικό αποτέλεσμα όσοι δικαιούνταν επίδομα να περιμένουν αύξηση 20% στα ποσά που θα λάβουν. Το υπουργείο Οικονομικών είχε κάνει την άσκηση οδηγώντας τη βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης από τα 220 στα 264 ευρώ.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες για να φανεί ότι η αύξηση αυτή θα ήταν ανεπαρκής για να σβήσει τις φωτιές στα τιμολόγια του φυσικού αερίου. Αντίστοιχα άλλωστε κινήθηκε και η γαλλική κυβέρνηση. Αρχικά ανακοίνωσε επιδότηση 100 ευρώ για 5,8 εκατ.νοικοκυριά και μόλις την Πέμπτη, πρόσθετο «κόφτη» στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!