Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξανά σε lockdown η Αγγλία
[Euro2day]: Ξανά σε lockdown η Αγγλία

[Euro2day]: Ξανά σε lockdown η Αγγλία

Λαμβάνουμε σκληρά μέτρα για να αποφευχθεί η «ιατρική και ηθική καταστροφή» της υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. Κλειστά τα καταστήματα λιανικής για έναν μήνα. Ανοιχτά σκολεία και πανεπιστήμια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή δεύτερου lockdown για την Αγγλία.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η «ιατρική και ηθική καταστροφή» της υπερφόρτωσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Τα καταστήματα που δεν προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης θα κλείσουν για τέσσερις εβδομάδες, όπως και ο τομέας της φιλοξενίας, σημείωσε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μετά τις 2 Δεκεμβρίου, τα μέτρα θα χαλαρώσουν.

«Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά αυτή τη χρονιά, ίσως πολύ διαφορετικά, αλλά ελπίζω ειλικρινά και πιστεύω ότι λαμβάνοντας τώρα σκληρά μέτρα θα επιτρέψουμε στις οικογένειες σε όλη τη χώρα να είναι μαζί» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σήμερα το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, ένα νέο ορόσημο τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο εθνικό lockdown στην Αγγλία.

«Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 21.915 νέα κρούσματα καταγράφηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!