Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Wood: Σύσταση αγοράς για τη Eurobank, αύξηση στόχου στο 1,10 ευρώ
[Euro2day]: Wood: Σύσταση αγοράς για τη Eurobank, αύξηση στόχου στο 1,10 ευρώ

[Euro2day]: Wood: Σύσταση αγοράς για τη Eurobank, αύξηση στόχου στο 1,10 ευρώ

Εκτιμά ότι η τράπεζα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με επαρκή αποθέματα ασφαλείας για να πετύχει την υψηλή μονοψήφια αύξηση των δανείων, ένα χαμηλότερο δείκτη NPEs κάτω του 5% και να καταβάλλει μέρισμα (10% το 2023 και 20% το 2024).

Η Wood & Company εξακολουθεί να «βλέπει» σημαντική αξία στη Eurobank, παρά την πρόσφατη αύξηση και της τιμής της μετοχής της κατά 38% φέτος και συστήνει «αγορά» και αυξάνει και την τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ από το 0,90 ευρώ προγενέστερα.

Η Wood εκτιμά ότι στα επόμενα τρία έτη η τράπεζα θα αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο των εξυπηρετούμενων δανείων της κατά περίπου 7% το χρόνο, σε συνδυασμό με ένα δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) ελαφρώς υψηλότερο από το 10%.

Αυτό το ελκυστικό προφίλ ανάπτυξης δεν αντικατοπτρίζεται στην τρέχουσα αποτίμηση, κατά την άποψή τους, αφού η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) περίπου στις 0,5 φορές και δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) περίπου 5 φορές, με βάση τα στοιχεία της Wood για το 2022, το discount (έκπτωση) είναι άνω του 40% έναντι των ομοειδών ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Wood σημειώνει, ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται νέα ίδια κεφάλαια για οργανική ανάπτυξη. Η μετοχή εξακολουθεί να είναι ελκυστική, αφού και βάσει της τιμής – στόχου του 1,10 ευρώ, η Eurobank θα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με έκπτωση άνω του 20% σε όρους P/E έναντι των τραπεζών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!