Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Welt: Γερμανικό πόκερ στην Άγκυρα
[Euro2day]: Welt: Γερμανικό πόκερ στην Άγκυρα

[Euro2day]: Welt: Γερμανικό πόκερ στην Άγκυρα

Η Τουρκία θέλει να εκμεταλλευτεί το αίτημα ανάληψης φύλαξης του αεροδρομίου της Καμπούλ για να πιέσει ΗΠΑ και ΕΕ.

Ανάμεσα στην πληθώρα ειδήσεων των τελευταίων ημερών με την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη και τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του, πέρασε κάπως απαρατήρητη η συνάντηση της γερμανίδας υπουργού Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ (φωτό) με τον τούρκο ομόλογό της Χαλουσί Ακάρ στην Άγκυρα.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα die Welt πίσω από την πρώτη επίσκεψη της γερμανίδας υπουργού στην Τουρκία κρύβεται ένας στόχος. Η Γερμανία θέλει για το καλό της Δύσης να επιτύχει την πλήρη επιστροφή της δύσκολης, αλλά σημαντικής χώρας στο ΝΑΤΟ και να την πείσει να σταματήσει την παραδοσιακή πολιτική του εκκρεμούς ανάμεσα στους νατοϊκούς εταίρους και τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία στο Αφγανιστάν

“Η Κραμπ Καρενμπάουερ μετέφερε καλές ειδήσεις στις αποσκευές της για τον Ακάρ” σημειώνει ο γερμανός αρθρογράφος. “Η Γερμανία είναι πρόθυμη να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η υπουργός από τη Γερμανία στις εμπιστευτικές συνομιλίες της στην Άγκυρα αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει μέχρι τώρα η χώρας της για την περιοχή, όπως η συμμετοχή της στην στρατιωτική άσκηση Defender 2021 και τις νατοϊκές πτήσεις αστυνόμευσης (air policing) για την επιτήρηση της ασφαλείας στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Επίσης τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται για να διατηρηθεί κλίμα ύφεσης στη διένεξη για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!