Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανός υπουργός Υγείας: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Κάμινγκς
[Euro2day]: Βρετανός υπουργός Υγείας: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Κάμινγκς

[Euro2day]: Βρετανός υπουργός Υγείας: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Κάμινγκς

Ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε υποστηρίξει χθες ότι ο υπουργός έλεγε ψέματα κατά τη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες εναντίον του ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς , υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας είπε επανειλημμένως ψέματα κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

«Οι κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν χθες… είναι σοβαρέςκατηγορίες», είπε ο Χάνκοκ απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του Κάμινγκς.

«Καλωσορίζω την ευκαιρία να έρθω στη Βουλή (των Κοινοτήτων) για να καταγραφεί επισήμως στα πρακτικά ότι αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με την ειλικρίνεια είναι ψευδείς και ότι έχω υπάρξει εξαρχής ειλικρινής με τους ανθρώπους, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά».

Χθες ο Κάμινγκς, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του Τζόνσον μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του Χάνκοκ στη διάρκεια της επτάωρης κατάθεσής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, λέγοντας ότι η ανικανότητά τους προκάλεσε δεκάδεςχιλιάδεςθανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο Κάμινγκς, ήταν ακατάλληλος για τον ρόλο του, ενώ ο Χάνκοκ είπε επανειλημμένως ψέματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσει την αξιοπιστία του και θα έπρεπε να έχει απολυθεί εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών του στη διαχείριση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!