Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανός υπ. Υγείας: Μεγάλο βήμα προόδου κατά κορωνοϊού η υδροκορτιζόνη
[Euro2day]: Βρετανός υπ. Υγείας: Μεγάλο βήμα προόδου κατά κορωνοϊού η υδροκορτιζόνη

[Euro2day]: Βρετανός υπ. Υγείας: Μεγάλο βήμα προόδου κατά κορωνοϊού η υδροκορτιζόνη

Το στεροειδές φάρμακο έχει προταθεί για χρήση σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, επειδή είναι σε θέση να σώσει έναν στους 12 ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ΜατΧάνκοκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το αντιφλεγμονώδες φάρμακο υδροκορτιζόνη αντιπροσωπεύει «ένα άλλο μεγάλο βήμα προόδου» στη θεραπεία της Covid-19.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Imperial College London και το Care National Audit & Research Centre, το στεροειδές έχει προταθεί για χρήση σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, επειδή είναι σε θέση να σώσει ένα στα 12 άτομα.

«Οι μελέτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι έχουμε πλέον περισσότερες από μία επιλογές θεραπείας για όσους τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής AnthonyGordon για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Εκτός από την υδροκορτιζόνη, φάρμακα που χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως στη θεραπεία της Covid-19 είναι η δεξαμεθαζόνη και η μεθυλπρεδνιζολόνη. Οταν και τα τρία χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, ο κίνδυνος θανάτου λόγω του κορωνοϊόυ μειώνεται κατά περίπου 20%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!