Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανική Πράσινη Λίστα: Εντός ισπανικά νησιά-Μάλτα, εκτός Ελλάδα
[Euro2day]: Βρετανική Πράσινη Λίστα: Εντός ισπανικά νησιά-Μάλτα, εκτός Ελλάδα

[Euro2day]: Βρετανική Πράσινη Λίστα: Εντός ισπανικά νησιά-Μάλτα, εκτός Ελλάδα

Χαμένος ο Ιούλιος για τη βρετανική αγορά μετά την απόφαση του Λονδίνου. «Παράθυρο» για διακοπές χωρίς καραντίνα στους πλήρους εμβολιασμένους Βρετανούς αλλά αργότερα… Αυξάνεται η ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε την νέα αναθεωρημένη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε στο Twitter o Γκραντ Σαπς, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι χάρη «στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού» της χώρας πρόθεση της κυβέρνησης είναι αργότερα το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες εκτός πράσινης λίστας να μην είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Δεδομένου ότι η λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η βρετανική αγορά θα μείνει κλειστή για τον ελληνικό τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για τον κίνδυνο εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα από Βρετανούς τουρίστες.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική Βουλή, η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε λεπτό σημείο σε ό,τι αφορά την πανδημία και κάλεσε σε συντονισμένη δράση σε ό,τι αφορά την καραντίνα στους αφιχθέντες από περιοχές όπου επικρατούν μεταδοτικές μεταλλάξεις, όπως η Μεγάλη Βρετανία στην οποία κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως είπε, στη Γερμανία όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία υποβάλλονται σε καραντίνα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!