Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Ξεκινά η ψηφοφορία για το νέο ηγέτη του Εργατικού κόμματος
[Euro2day]: Βρετανία: Ξεκινά η ψηφοφορία για το νέο ηγέτη του Εργατικού κόμματος

[Euro2day]: Βρετανία: Ξεκινά η ψηφοφορία για το νέο ηγέτη του Εργατικού κόμματος

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων συνήθως ψηφίζει κατά την πρώτη εβδομάδα της εκλογικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο έξι εβδομάδων για να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους για τον διάδοχο του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Εργατικού κόμματος καθώς και του νέου αναπληρωτή του, ενώ το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σε ειδικό συνέδριο στις 4 Απριλίου. Στην διαδικασία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν πάνω από 500.000 μέλη του κόμματος στη χώρα, καθώς επίσης εγγεγραμμένοι υποστηρικτές, που κατέβαλαν ένα χρηματικό αντίτιμο για να έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά και συνδεόμενα μέλη.

Στα ψηφοδέλτια που στέλνονται από σήμερα, ηλεκτρονικά και μέσω ταχυδρομείου, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος: το φαβορί του αγώνα, τον σκιώδη υπουργό για το Brexit Κιερ Στάρμερ, τη σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, που υποστηρίζεται από τον κύκλο των κορμπινιστών, και την βουλευτή της βόρειας περιφέρειας του Γουίγκαν ΛίζαΝάντι. Επίσης θα κληθούν να επιλέξουν το πρόσωπο που θεωρούν καταλληλότερο ως αναπληρωτή επικεφαλής του κόμματος, θέση την οποία διεκδικούν πέντε υποψήφιοι: η ‘Αντζελα Ρέινερ, η Ντάουν Μπάτλερ, ο Ίαν Μάρεϊ, η Ροζένα Αλίν Καν και ο Ρίτσαρντ Μπέργκον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!