Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Φρένο στην ανάπτυξη έβαλε η μετάλλαξη Δέλτα
[Euro2day]: Βρετανία: Φρένο στην ανάπτυξη έβαλε η μετάλλαξη Δέλτα

[Euro2day]: Βρετανία: Φρένο στην ανάπτυξη έβαλε η μετάλλαξη Δέλτα

Σχεδόν 0%, κόλλησε το ΑΕΠ τον Ιούλιο. Η δημοτικότητα των Τόρις βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τις εκλογές του 2019, αντανακλώντας το κύμα μολύνσεων της Covid-19. Επεσαν στο 33%. Στο 35% οι Εργατικοί, προηγούνται σε γκάλοπ της YouGov.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στη Βρετανία επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να καταγράφει αύξηση μόλις 0,1%, εμφανώς βραδύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αντανακλώντας το κύμα μολύνσεων της Covid-19 εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Ύστερα από ανάπτυξη 1% τον Ιούνιο, οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση αλλά αυτή ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

«Με την αύξηση των περιστατικών Covid-19 και την επιδείνωση της έλλειψης προϊόντων και εργαζομένων, η οικονομική ανάκαμψη είναι σε νεκρό σημείο», σχολίασε ο Πολ Ντέιλς από την Capital Economics.

Η χώρα κατέγραψε κορύφωση των μολύνσεων στις αρχές Ιουλίου εξαιτίας κυρίως του Euro, και η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ήρε στα μέσα Ιουλίου σχεδόν όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση ή περιορισμοί στον αριθμό των παρευρισκομένων στους χώρους θεάματος.

Η υποστήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έπεσε σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα –στο χαμηλότερο μετά τις εθνικές εκλογές του 2019–μετά την ανακοίνωση για αύξηση φόρων ώστε να χρηματοδοτηθούν οι τομείς της υγειονομικής και της κοινωνικής περίθαλψης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!