Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Αντιμέτωπα με εφιαλτικά Χριστούγεννα τα καταστήματα
[Euro2day]: Βρετανία: Αντιμέτωπα με εφιαλτικά Χριστούγεννα τα καταστήματα

[Euro2day]: Βρετανία: Αντιμέτωπα με εφιαλτικά Χριστούγεννα τα καταστήματα

H έλλειψη οδηγών δεν θα λυθεί σύντομα. Οι συνθήκες είναι τόσο κακές που πολλοί νέοι αρνούνται να κάνουν τη δουλειά αυτή. «Στέγνωσαν» οι αντλίες στα βενζινάδικα, ενώ η αύξηση των τιμών φυσικού αερίου οδήγησε ενεργειακές εταιρείες σε χρεοκοπία.

Οι οδηγοί φορτηγών έστειλαν ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον: η οξεία έλλειψη οδηγών οδηγεί σε αύξηση των μισθών τους και αυτό θα έχει αντίκτυπο στις τιμές τροφίμων και δώρων ενόψει των Χριστουγέννων.

Μια αίσθηση χάους επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου καθώς η έλλειψη φορτηγών «στέγνωσε» τις αντλίες βενζινάδικων σε όλη τη χώρα ενώ η αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών χονδρικής για το φυσικό αέριο οδήγησε ενεργειακές εταιρείες σε χρεοκοπία.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο λείπουν περίπου 100.000 οδηγοί φορτηγών καθώς δεκάδες χιλιάδες επέστρεψαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στη δίνη του Brexit ενώ ακυρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης για δεκάδες χιλιάδες οδηγούς λόγω των περιοριστικών μέτρων της Covid-19.

Στον σταθμό εξυπηρέτησης Κλάκετ Λέι στον αυτοκινητόδρομο M25, οδηγοί από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Τουρκία είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους για να ξεκουραστούν, ύστερα από το ταξίδι τους από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Με έντονη τη μυρωδιά υπονόμου, τσιγάρου και καυσαερίων, δεκάδες οδηγοί είπαν στο Reuters σε διαφορετικές γλώσσες ότι οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!