Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Βρετανία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας
[Euro2day]: Η Βρετανία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

[Euro2day]: Η Βρετανία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Συνεχίζεται η διαμάχη Γκουαϊδό-Μαδούρο για το ποιος θα διαχειριστεί τον χρυσό αξίας 1 δισ. δολαρίων που βρίσκεται στα υπόγεια θησαυροφυλάκεια της Βρετανίας. Πώς εξελίσσεται η υπόθεση στα δικαστήρια.

Η Βρετανία έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας, αποφάνθηκε το Αγγλικό Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια υπόθεση που κρίνεται αν ο Γκουαϊδό ή ο Μαδούρο θα πρέπει να ελέγχουν το 1 δισ. δολάρια χρυσού που βρίσκεται στο Λονδίνο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τετραήμερη ακρόαση της περασμένης εβδομάδας επικεντρώθηκε στο ζήτημα του ποιος από τους δύο αντιπάλους ηγέτες θεωρείται τώρα νόμιμος ηγέτης της Βενεζουέλας.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Nigel Teare εξέδωσε απόφαση με την οποία η Βρετανία είχε αναγνωρίσει επισήμως τον Γκουαϊδό ως συνταγματικά προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Sarosh Zaiwalla, δικηγόρος που εκπροσωπεί την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας η οποία είναι στην πλευρά Μαδούρο, δήλωσε ότι η τράπεζα θα ζητήσει άδεια από το δικαστήριο για να ασκήσει έφεση.

Πρόκειται για μία συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας (BCV) και της Τράπεζας της Αγγλίας (BοE) σχετικά με την πρόσβαση στον χρυσό που διατηρείται στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της BοE.

Ο Μαδούρο έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να πουλήσει τον χρυσό για να χρηματοδοτήσει τη χώρα στη μάχη κατά Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!