Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Ακροβασίες Τζόνσον για να «σώσει» την οικονομία
[Euro2day]: Βρετανία: Ακροβασίες Τζόνσον για να «σώσει» την οικονομία

[Euro2day]: Βρετανία: Ακροβασίες Τζόνσον για να «σώσει» την οικονομία

Ανυπομονώ να πάω σε μια παμπ, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Παροτρύνει τους κατοίκους να βγουν έξω, να δαπανήσουν, να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν. Αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο ιός έχει ακόμα δρόμο μπροστά του να διανύσει.

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον Τζόνσον ανακοίνωσε σημαντική χαλάρωση των περιορισμών “για να σωθεί η οικονομία”. Ξεκινά έτσι το μεγαλύτερο πολιτικό στοίχημα της πρωθυπουργίας του, καθώς ο ιατρικός κόσμος προειδοποιεί για ρίσκο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στις αρχές του επόμενου μήνα, χαλαρώνοντας την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι θέλει οι Βρετανοί να σταματήσουν να αισθάνονται ότι ζουν μέσα σε μια κρίση. Ήταν σαφής ότι αναλαμβάνει ο ίδιος πλήρως την ευθύνη για την απόφαση αυτή. Οι επιστήμονες από τη μεριά τους ήταν ξεκάθαροι για τους κινδύνους και προειδοποίησαν ότι ο ιός θα είναι στη Βρετανία τουλάχιστον έως το 2021.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τζόνσον είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα σε μια νέα εξάπλωση του ιού και τη ζημία που γίνεται στην οικονομία της Βρετανίας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!