Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Βουτιά» στο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων
[Euro2day]: «Βουτιά» στο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων

[Euro2day]: «Βουτιά» στο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων

Συνεχίζεται και το 2021 η τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων προς τις αξιόπιστες επιχειρήσεις. Μειωμένος φορολογικός συντελεστής και πτωτικό κόστος χρηματοδότησης επιδρούν θετικά στα φετινά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών.

Πέρα από τον ευνοϊκότερο φορολογικό συντελεστή (υποχώρηση από το 24% στο 22%), το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης αναμένεται να αποτελέσει φέτος μια δεύτερη πηγή αύξησης της κερδοφορίας για τις εισηγμένες εταιρείες.

Δεν επηρεάζουν θετικά τις επιχειρήσεις μόνο οι περυσινές αναχρηματοδοτήσεις έναντι χαμηλότερων επιτοκίων οι οποίες φέτος θα επιδράσουν σε δωδεκάμηνη βάση, αλλά και η συνεχιζόμενη τάση αποκλιμάκωσης στο κόστος χρηματοδότησης και μέσα στο 2021.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εισηγμένης εταιρείας της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η οποία έχει μέσο κόστος δανεισμού μεταξύ του 1,7% και του 1,8%. Επίσης, ο οικονομικός διευθυντής μη εισηγμένης εταιρείας δήλωσε στο Euro2day.gr πως η συγκεκριμένη επιχείρηση δανείζεται σήμερα με 2,1% (συν EURIBOR, το οποίο αυτή την περίοδο είναι μηδέν) και πως λαμβάνουν τηλεφωνήματα από τις τράπεζες προκειμένου αυτές να χορηγήσουν επιπλέον πιστώσεις και μάλιστα έναντι ακόμη χαμηλότερου επιτοκίου.

Άλλη εταιρεία με σαφώς επιβαρυμένη ρευστότητα κατάφερε να μειώσει από πέρυσι το επιτόκιό της κοντά στο 3% (μετατρέποντας μάλιστα το μεγαλύτερο τμήμα των υποχρεώσεών της από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο) επειδή ο ιδιοκτήτης της πλήρωσε με δικά του χρήματα το 10% περίπου του υπολοίπου και αύξησε παράλληλα ως ένα βαθμό τις εγγυήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!