Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ
[Euro2day]: Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

[Euro2day]: Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της ΛΑΡΚΟ με τους τόνους να ανεβαίνουν σε αρκετά σημεία της συνεδρίασης.

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ υπήρξαν 140 «όχι» από την αντιπολίτευση. Η συγκεκριμένη τροπολογία κυριάρχησε στην πολύωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Για το θέμα αυτό υπήρξε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους τόνους να ανεβαίνουν σε αρκετά σημεία της συνεδρίασης.

«Ακουσα εδώ, περίπου ότι η ΛΑΡΚΟ είναι φλουρί κωνσταντινάτο. Αλλά ξέρετε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η πιο προβληματική ελληνική εταιρεία εν λειτουργία» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Για να προσθέσει «η ΛΑΡΚΟ χρωστάει 600 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μια εταιρεία προβληματική και χρωστάει 357 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ , με άλλα λόγια χρωστάει το 80% των χρεών των εταιρειών υψηλής τάσης στη ΔΕΗ , έχει θέμα περιβαλλοντικής λειτουργίας, διότι δεν πληρώνει τα χρήματα για τα τέλη των ρύπων, μολύνει αγρίως τον Ευβοϊκό και είναι μια εξόχως προβληματική εταιρεία και χρωστάει να γυρίσει και 130 εκατομμύρια ευρώ παράνομες κρατικές ενισχύσεις που τις έχει επιδικάσει το δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

Μάλιστα εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αυτό που πάμε να κάνουμε εμείς σήμερα, εσείς το είχατε δεσμευτεί στην ΕΕ από τον Μάρτιο του 2019 και τώρα, στο πλαίσιο της πολιτικής αμνησίας, το ξεχάσατε και αυτό και παριστάνετε τους τιμητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!