Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η παράταση του «Ηρακλή»
[Euro2day]: Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η παράταση του «Ηρακλή»

[Euro2day]: Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η παράταση του «Ηρακλή»

«Η χώρα θα πετύχει τη μείωση των «κόκκινων δανείων» ώστε να φθάσει σε μονοψήφιο αριθμό μέχρι το 2022» σημείωσε ο Χ. Σταϊκούρας. Κριτική από την αντιπολίτευση.

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής , όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει 18μηνη παράταση του σχεδίου «Ηρακλής» και διατάξεις για την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Καταψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 απείχε.

Μιλώντας στην επιτροπή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας – και απαντώντας στην αντιπολίτευση – σημείωσε πως «έχουμε εικόνα των πλειστηριασμών που αφορά μεγάλη αξία ακινήτων ή μη ευάλωτα νοικοκυριά ή στρατηγικούς κακοπληρωτές. Δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Πάντα γίνονταν. Άλλωστε οι πλειστηριασμοί έχουν απελευθερωθεί οριζόντια από τον Φεβρουάριο του 2019». Προσέθεσε πάντως πως σε «σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ να ακούσουμε ενστάσεις, προβληματισμούς και νομίζω, ότι όλοι έχουμε την ίδια κοινωνική ευαισθησία, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσουμε και με οικονομική αποτελεσματικότητα». Παράλληλα είπε προς την αντιπολίτευση «ζήτησα –και, πράγματι, αν υπάρχουν στην αντίληψή σας, θα θέλαμε να ενημερωθούμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών- περιπτώσεις που εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν διαφύγει του πλαισίου που έχει τεθεί».

Παρουσίασε δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «ο όγκος των «κόκκινων δανείων», από τα 47 δισεκατομμύρια που ήταν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, τον Ιούνιο του 2019 μειώθηκαν στα 28 δισεκατομμύρια» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!