Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βουλή: Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα «κόκκινα δάνεια»
[Euro2day]: Βουλή: Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα «κόκκινα δάνεια»

[Euro2day]: Βουλή: Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα «κόκκινα δάνεια»

“Η παράταση του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι τρανή απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος”, ανέφερε ο Γιώργος Ζαββός. Κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Σε ένα μπρα ντε φερ για την επόμενη ημέρα της οικονομίας και τα κόκκινα δάνεια εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Στην επιτροπή συζητείται νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προβλέπει παράταση του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» για 18 μήνες ακόμα, καθώς και τροποποιήσεις στον πτωχευτικό νόμο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μιλώντας στην επιτροπή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός σημείωσε «το. Ιούλιο του 2019 τα κόκκινα δάνεια, ήταν γύρω στα 75,4 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 43% των συνολικών δανείων, ενώ ήδη από φέτος έχουν πέσει στο 27%.

Με άλλα λόγια, στο διάστημα της πρώτης περιόδου του «ΗΡΑΚΛΗ», τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν κατά 32 δισεκατομμύρια ευρώ και τονίζω, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» θωρακίζει τις τράπεζες και παράλληλα «είναι ελκυστικός για τους επενδυτές, γιατί αποτέλεσε, κυριολεκτικά, τον πρόδρομο δείκτη των επενδύσεων για τη χώρα μας».

«Η παράταση του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι τρανή απόδειξη της επιτυχίας ακριβώς αυτού του εγχειρήματος» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών. Παράλληλα σημείωσε πως «μέσα στο εξάμηνο που έρχεται, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη μεταρρύθμιση επίσης του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπό την έννοια ότι πλέον συντεταγμένα θα πρέπει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εξόδου από τις ελληνικές τράπεζες».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε «γιατί αναγκάζεται σήμερα η κυβέρνηση να τροποποιήσει τον «ΗΡΑΚΛΗ» και τον νέο πτωχευτικό; Πρώτον, γιατί η πανδημία αντικειμενικά ανέτρεψε την εικόνα των προοπτικών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!