Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βορίδης: Να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
[Euro2day]: Βορίδης: Να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

[Euro2day]: Βορίδης: Να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, περί απόσυρσης της πρότασης της Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Τήρηση όλων όσων είχαν συμφωνηθεί στο προηγούμενο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε παρέμβασή του στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, περί απόσυρσης της πρότασης της Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει πάρει λάθος κατεύθυνση ως προς την περιβαλλοντική φιλοδοξία της Ένωσης, και ζήτησε να αποσταλεί σχετική επιστολή εξ ονόματος του συμβουλίου προς τον κ. Τίμερμανς.

Όπως ανέφερε, «τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ανασφάλεια στους Ευρωπαίους αγρότες, αλλά και σε όλους εμάς που εμπλεκόμαστε στη μεταρρύθμιση της μελλοντικής ΚΑΠ».

Αναφορικά με τα μινκ που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ο Έλληνας υπουργός στάθηκε στην ταχεία αντίδραση που επέδειξε η χώρα μας στην λήψη αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές γουνοφόρων, παράλληλα με την ενδυνάμωση των κτηνιατρικών ελέγχων. «Σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, πραγματοποιείται ένα συνδυασμένο διαγνωστικό σχήμα που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση στον ανθρώπινο πληθυσμό και τα γουνοφόρα ζώα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!