Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση του πρέσβη της Ελλάδας με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας
[Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση του πρέσβη της Ελλάδας με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας

[Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση του πρέσβη της Ελλάδας με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας

Οι δύο άνδρες εξέτασαν όλες τις πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων εντατικοποίησης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, μέσω συγκεκριμένων μορφών και πρωτοβουλιών.

Ο пρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Δημήτρης Γιαννακάκης, είχε σήμερα συνάντηση στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, οι δύο άνδρες εξέτασαν όλες τις πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων εντατικοποίησης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, μέσω συγκεκριμένων μορφών και πρωτοβουλιών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, ιδίως όσον αφορά στην δυναμική της ευρω-ατλαντικής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου και διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Μόνο μέσω της περαιτέρω εντατικοποίησης της αμοιβαίας συνεργασίας, της ενίσχυσης της πολιτικής επικοινωνίας σε διάφορα επίπεδα, καθώς και περισσότερων δεσμεύσεων και δραστηριοτήτων, αναβαθμίζεται η εμπιστοσύνη μεταξύ των γειτόνων και αυτό αποτελεί καλό παράδειγμα για ολόκληρη την περιοχή» δήλωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Οι δύο άνδρες τόνισαν τη σημασία της συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας (η οποία απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών), καθώς και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που αποκτούν όλο και περισσότερο χαρακτηριστικά μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης και φιλίας. Μέσω του σχεδίου δράσης, που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται πολλές συγκεκριμένες δραστηριότητες και μορφές συνεργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!