Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Ύφεση 3,5% το 2020
[Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Ύφεση 3,5% το 2020

[Euro2day]: Βόρεια Μακεδονία: Ύφεση 3,5% το 2020

Πρόβλεψη για ανάκαμψη “ελατήριο” σε σχήμα “V”, με ρυθμό 4,7%, κάνει και η κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία συμβαδίζοντας με την εκτίμηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Τι λένε για κατανάλωση και επενδύσεις.

Ύφεση της οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας 3,5% φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προβλέπει το κύριο σενάριο της Κεντρικής Τράπεζα της χώρας.

Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην εκτίμηση ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα κορυφωθεί στο β΄τρίμηνο του 2020 και εν συνεχεία στο β΄εξάμηνο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σε περίπτωση που εκδηλωθεί δεύτερο κύμα της πανδημίας, τότε το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, κατά 5,8%.

Για το 2021 η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη με ρυθμό 4,7%.

Η πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Μακεδονίας για ύφεση 3,5% φέτος, σύμφωνα με το κύριο σενάριο, συμπίπτει με αυτήν της κυβέρνησης της χώρας, η οποία εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 3,4%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Μακεδονίας (στη βάση του κύριου σεναρίου), η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αναμένεται φέτος να σημειώσει πτώση της τάξης του 4% ,οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου θα μειωθούν κατά 10%, οι εξαγωγές της χώρας θα μειωθούν κατά 17%, ενώ οι εισαγωγές θα μειωθούν κατά 15%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!