Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βιομηχανία: Μόλις μία στις 5 εταιρείες βλέπει θετικά την τηλεργασία
[Euro2day]: Βιομηχανία: Μόλις μία στις 5 εταιρείες βλέπει θετικά την τηλεργασία

[Euro2day]: Βιομηχανία: Μόλις μία στις 5 εταιρείες βλέπει θετικά την τηλεργασία

Δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν απρόθυμες να υιοθετήσουν μεθόδους τηλεργασίας μετά τη λήξη της πανδημίας. Το 55% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι στην περιοχή τους διαπιστώθηκαν συχνά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες!

Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με θέμα την αξιολόγηση της εφαρμογής του θεσμού της τηλεργασίας κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη λειτουργία της περιφερειακής βιομηχανίας, κατέδειξαν τις σημαντικές δυσκολίες στην υιοθέτησή της από τις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική περιφέρεια. Τα δέκα (10) κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι:

1. Όλες οι επιχειρήσεις (100%) εφάρμοσαν τη μέθοδο της τηλεργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους κατά την περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Όμως…

2. Μόνο το 21% αξιολογεί θετικά τον θεσμό, με περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις (36%) να έχουν αρνητική άποψη για τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας, ενώ,

3. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις (66%) δηλώνουν απρόθυμες να υιοθετήσουν μεθόδους τηλεργασίας για τους εργαζομένούς τους μετά τη λήξη της πανδημίας.

Τούτο διότι με την τηλεργασία οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι…

4. Δεν εξοικονομήθηκε χρόνος εργασίας (63%)

5. Δεν αυξήθηκε η παραγωγικότητα των εργαζομένων (78%)

6. Η ποιότητα της παραγόμενης εργασίας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πριν (80%)

7. Παρά το γεγονός ότι ενώ περιορίστηκαν οι προστριβές μεταξύ των εργαζομένων (60%), εντούτοις δεν βελτιώθηκε η επικοινωνία μεταξύ διευθυντών και υπαλλήλων (74%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!