Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βήμα βήμα η διαδικασία επανεκκίνησης του τουρισμού
[Euro2day]: Βήμα βήμα η διαδικασία επανεκκίνησης του τουρισμού

[Euro2day]: Βήμα βήμα η διαδικασία επανεκκίνησης του τουρισμού

Πως θα αρχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα μας οι ξένοι τουρίστες από Δευτέρα. Ποια περιθώρια κινήσεων θα έχουν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα έρχονται. Ποια λιμάνια «απελευθερώνονται». Τι προβλέπεται για κρουαζιέρα και συνέδρια.

Έτοιμοι για το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού δηλώνουν στην κυβέρνηση, αν και οι προσδοκίες δεν είναι υψηλές, τουλάχιστον σε αυτή την πρώτη φάση. Από τη μία η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και από την άλλη οι περιορισμοί των μετακινήσεων που επιβάλλουν οι χώρες στους πολίτες τους κρατούν χαμηλά τον πήχη. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να σηματοδοτήσουν τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, έστω και σε πιλοτικό στάδιο αρχικά και με την ελπίδα ότι, με τη διεύρυνση του μαζικού εμβολιασμού και τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο αναρτήσεις στο Twitter του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα της από αύριο, Δευτέρα, όπως, όπως διευκρίνισε, αυτό δεν αφορά πολύ μεγάλους αριθμούς τουριστών αφού οι ίδιες οι χώρες εφαρμόζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις κατοίκων τους .
Αρχικά, με δεδομένη και τη λήξη της σχετικής notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από την Ε.Ε. και πέντε ακόμη χώρες, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, σε πρώτη φάση θα υποδέχεται πτήσεις μόνο στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κω, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κέρκυρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!