Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βενιάμης: Η ΕΕ να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων
[Euro2day]: Βενιάμης: Η ΕΕ να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων

[Euro2day]: Βενιάμης: Η ΕΕ να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών τονίζει ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Να εξασφαλιστεί η ρευστότητα και να δοθεί ευελιξία με τα δάνεια των ναυτιλιακών.

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η πανδημία στην ευρωπαϊκή ναυτιλία είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας για ένα κλάδο ανοικτό στο παγκόσμιο ανταγωνισμό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Είναι απολύτως σαφές ότι και η ναυτιλία επλήγη αναπόδραστα από τον κλονισμό της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου λόγω της πανδημίας,αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης προλογίζοντας την ετήσια έκθεση της ΕΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι πρέπει άμεσα να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη μετακίνηση των ναυτικών και στις αλλαγές πληρωμάτων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση των ναυτικών ανά τον κόσμο, με γνώμονα πρωτίστως την υγεία και την ευημερία τους που έχουν άμεση επίπτωση και στην ασφάλεια των πλοίων και της ναυσιπλοΐας.

Επιπλέον η μεγάλη επιδείνωση της ναυλαγοράς, όπου για κάποιες κατηγορίες πλοίων υπήρξε κατακόρυφη πτώση των ναύλων και σχεδόν μηδενική ζήτηση μεταφορικών υπηρεσιών, δημιούργησε μεγάλη πίεση στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Επομένως, πρέπει να εξασφαλισθεί άμεσα η βιωσιμότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η εξασφάλιση της ρευστότητας αυτών και η παροχή ευελιξίας στην αποπληρωμή των δανείων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!