Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βαθιές περικοπές στο προσωπικό από την Uber
[Euro2day]: Βαθιές περικοπές στο προσωπικό από την Uber

[Euro2day]: Βαθιές περικοπές στο προσωπικό από την Uber

Στις απώλειες του πρώτου τριμήνου συνέβαλαν φέτος τα 1,9 δισ. δολάρια σε απομειώσεις που σχετίζονται με τις επενδύσεις της εταιρείας στις ανταγωνιστικές εταιρείες Didi Chuxing και Grab. Αυξήθηκαν οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες.

Το ποσό των 2,9 δισ. δολαρίων έχασε η Uber τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το CNN, η Uber ενημέρωσε ότι τα έσοδα έφτασαν στα $3,5 δισ. το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στις απώλειες του πρώτου τριμήνου συνέβαλαν φέτος τα 1,9 δισ. δολάρια σε απομειώσεις που σχετίζονται με τις επενδύσεις της εταιρείας στις ανταγωνιστικές εταιρείες Didi Chuxing και Grab. Η Uber έχασε $1 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 11%, σε ετήσια βάση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Uber δήλωσε ότι θα μειώσει κατά 3.700 το προσωπικό ή κατά 14%.

Η UberRides συνέχισε να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των προσαρμοσμένων κερδών της το πρώτο τρίμηνο -κατά 76%- ενώ η Eats, η υπηρεσία ντιλίβερι φαγητού, αποτέλεσε το 16%.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Dara Khosrowshahi, δήλωσε ότι η επιχείρηση Rides σημείωσε πτώση 80% τον Απρίλιο, αν και ενισχύεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην ενημέρωση για τα κέρδη, ο Khosrowshahi είπε ότι πιστεύει πως η διαταραχή που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα κερδοφορίας της Uber για λίγους μήνες και όχι χρόνια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!