Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βασιλικός: Καλύτερα από πέρυσι τα πράγματα στον τουρισμό
[Euro2day]: Βασιλικός: Καλύτερα από πέρυσι τα πράγματα στον τουρισμό

[Euro2day]: Βασιλικός: Καλύτερα από πέρυσι τα πράγματα στον τουρισμό

Υπάρχει ένα διαφορετικό σκηνικό με περισσότερα εργαλεία όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Ζήτησε προτεραιοποίηση των εργαζομένων του κλάδου στον εμβολιασμό. Τα βασικά σημεία της μελέτης της Grant Thornton.

«Τροφή» σε 17 άλλους κλάδους και εννέα τομείς της οικονομίας δίνει ο κλάδος της φιλοξενίας ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Grant Thornton με τίτλο «Η στρατηγική σημασία της φιλοξενίας για την Ελλάδα» για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε την στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας εξαπλώνεται ραγδαία και οι προβλέψεις με συγκεκριμένα νούμερα για την πορεία του τουρισμού εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο σύμφωνα με όσα είπε πριν την παρουσίαση τη μελέτης ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Όσο δεν είμαστε σε μία υγειονομική κανονικότητα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθούμε να κάνουμε προβλέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. Πάντως εκτίμησε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρυσι, καθώς υπάρχει ένα διαφορετικό σκηνικό με περισσότερα εργαλεία όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Το πολύ σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε τώρα όχι τόσο στο πότε αλλά στο πώς: Πώς θα ταξιδέψουμε, πώς θα εξελιχθούν οι όροι εντός κι εκτός Ελλάδος με τους οποίους θα διευκολυνθούν τα ταξίδια, πώς θα ανοίξουν οι αγορές,, υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός, ο οποίος ζήτησε προτεραιοποίηση των εμβολιασμών των εργαζομένων στον τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!