Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας η δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης
[Euro2day]: Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας η δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης

[Euro2day]: Βαρβιτσιώτης: Υπερόπλο στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας η δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης

«Για πρώτη φορά η χώρα μας αντιμετωπίζεται πραγματικά από την πλευρά της ευρωπαϊκής επιτροπής με ειλικρίνεια και με γενναιοδωρία. Είμαστε από τις χώρες οι οποίες, κατά κεφαλήν, θα πάρουν τα περισσότερα χρήματα”, ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ως υπερόπλο στα χέρια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, χαρακτήρισε την δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ταμείο αυτό, όπως είπε κατά την διάρκεια συνεδρίας για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, «μπορεί να προστατεύσει τη ζώνη του ευρώ από κλυδωνισμούς και όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες από την υπέρμετρη εκτόξευση του κόστους δανεισμού και παράλληλα να δώσει φρέσκο χρήμα στις οικονομίες μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τις συνέπειες της πανδημίας».

Το ταμείο ανάκαμψης, συνέχισε, «βασίζεται στην συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και στη Γερμανία, ότι δηλαδή πρέπει να δοθούν 500 δισ. ευρώ ως άμεσες ενισχύσεις προς τα κράτη – μέλη».

«Πάνω σε αυτές τις άμεσες ενισχύσεις», συμπλήρωσε, «έρχεται και κουμπώνει ένα δάνειο 250 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και για το οποίο θα είναι υπόλογα τα κράτη που θα πάρουν λεφτά από αυτό το δάνειο».

Όμως, όπως επεσήμανε, «δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία, αλλά με βάση το γεγονός ότι από χθες η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, πιστεύω ότι θα δώσει τη μάχη, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν, όπου και οι δυο τους είπαν ότι στηρίζουν απολύτως την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής, για αυτό το πακέτο».

«Πιστεύω», συμπλήρωσε, «ότι θα ρίξουν το πολιτικό βάρος των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, αλλά και των δύο ισχυρότερων παικτών στο ευρωπαϊκό σύστημα, για να συνομολογηθεί τελικά αυτό το πακέτο».

Όσον αφορά στην στάση της Ελλάδας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι «εμείς, έχοντας δει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είμαστε απόλυτα σύμφωνοι» και πρόσθεσε:

«Για πρώτη φορά η χώρα μας αντιμετωπίζεται πραγματικά από την πλευρά της ευρωπαϊκής επιτροπής με ειλικρίνεια και με γενναιοδωρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!