Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: United Airlines: Επιστροφή στις επιβατικές υπερηχητικές πτήσεις
[Euro2day]: United Airlines: Επιστροφή στις επιβατικές υπερηχητικές πτήσεις

[Euro2day]: United Airlines: Επιστροφή στις επιβατικές υπερηχητικές πτήσεις

Η συμφωνία με την αεροδιαστημική εταιρία Boom Supersonic προβλέπει την αγορά 15 αεροσκαφών «Overture», μετά την εκπλήρωση από τον αναφερόμενο τύπο αεροσκάφους των προϋποθέσεων ασφαλείας, λειτουργικότητας. Option για επιπλέον 35 αεροσκάφη

Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά υπερηχητικών επιβατικών αεροσκαφών από την αεροδιαστημική εταιρία Boom Supersonic που έχει την έδρα της στο Ντένβερ, φέρνοντας στο προσκήνιο τις υπερηχητικές πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών που εγκαταλείφθηκαν μετά την απόσυρση από την ενεργό υπηρεσία του αγγλο-γαλλικού αεροσκάφους Concorde το 2003.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η United θα προχωρήσει στην αγορά 15 αεροσκαφών «Overture» που παράγει η Boom, μετά την εκπλήρωση από τον αναφερόμενο τύπο αεροσκάφους των προϋποθέσεων ασφαλείας, λειτουργικότητας, αλλά και βιώσιμης χρήσης, που έχει η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 35 αεροσκαφών.

Η ανακοίνωση γίνεται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων της Aerion για την παραγωγή ενός επιχειρηματικού υπερηχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για την παραγωγή του.

Τα υπερηχητικά αεροσκάφη έχουν δεχτεί κριτική από τους υποστηρικτές του περιβάλλοντος για την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας καυσίμων ανά επιβάτη, σε σύγκριση με τις πτήσεις των υποηχητικών αεροσκαφών.

Η United, που έχει δεσμευτεί για τη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων κατά 100% μέχρι το 2050, ανακοίνωσε ότι το αναφερόμενο αεροσκάφος θα ενσωματώνει βελτιώσεις για την κατανάλωση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) σε ποσοστό 100% από την είσοδό του σε υπηρεσία, η οποία προβλέπεται να γίνει το 2029.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!