Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: UBS: Πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις μετοχές
[Euro2day]: UBS: Πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις μετοχές

[Euro2day]: UBS: Πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις μετοχές

Η πρόοδος σε σχέση με το εμβόλιο και τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ ενισχύουν την αισιοδοξία στην αγορά, τονίζει ο ελβετικός οίκος. Τι δείχνει η έρευνα της UBS για το Επενδυτικό Κλίμα.

Οι επενδυτές εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη αισιοδοξία σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής τους και τις αγορές μετοχών, σύμφωνα με τη νέα έρευνα για το Επενδυτικό Κλίμα της UBS, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 επενδυτές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από 14 αγορές παγκοσμίως, στα τέλη Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων της έρευνας (60%) έχει θετικές οικονομικές προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 55% πριν από τρεις μήνες. Το 63% των επενδυτών δεν πιστεύει ότι η ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα τους επόμενους έξι μήνες. Μεταξύ αυτών των ερωτηθέντων, μόνο το 48% είναι αισιόδοξο σχετικά με την οικονομία. Το 37% των επενδυτών αναμένει ότι η οικονομία θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς το επόμενο εξάμηνο, ενώ το 80% εξ αυτών εκφράζει πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία για την οικονομία.

Σε σχέση με τους επόμενους έξι μήνες, το 61% των επενδυτών είναι επίσης όλο και πιο αισιόδοξο για τη χρηματιστηριακή αγορά, αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σε διεθνές επίπεδο. Ο επενδυτές αναμένουν, σε παγκόσμια κλίμακα, ότι η αγορά θα επωφεληθεί από την πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση με τα εμβόλια κατά της Covid-19 (72%) και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο του αποτελέσματος των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες (62%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!