Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τζόνσον: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
[Euro2day]: Τζόνσον: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

[Euro2day]: Τζόνσον: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Αν η ΕΕ είναι λογική, θα μπορούσε να δώσει στη Βρετανία τη λύση τύπου Καναδά που επιδιώκει, τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός. Η ΕΕ πρέπει να δεχτεί ότι η Βρετανία είναι ανεξάρτητη τώρα, δηλώνει βρετανική πηγή

Η Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε πιθανό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

“Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

“Θα τα καταφέρουμε. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι η Βρετανία θα κάνει αυτό που χρειαζόμαστε να κάνει, αν πρέπει να έχουμε μια … λύση τύπου Αυστραλίας τότε αυτό είναι που θα επιτύχουμε και θα ευημερήσουμε πάρα πολύ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο”.

Δήλωσε επίσης ότι αν η ΕΕ είναι λογική, θα μπορούσε να δώσει στη Βρετανία τη λύση τύπου Καναδά που επιδιώκει.

Νωρίτερα σήμερα βρετανική πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι η ΕΕ επιβραδύνει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για το Brexit και πρέπει να καταλάβει ότι τα αιτήματά της για κρατική βοήθεια και αλιεία δεν είναι συμβατά με την υπόσταση της Βρετανίας ως ανεξάρτητης χώρας.

“Υπήρξαμε σαφείς από την αρχή ότι επιδιώκουμε μια σχέση που σέβεται την κυριαρχία μας και η οποία έχει μια ελεύθερη εμπορική συμφωνία στον πυρήνα της, όμοια με αυτή που έχει η ΕΕ με τον Καναδά”, δήλωσε η πηγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!