Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τζεντιλόνι: Παραμένει βιώσιμο το ελληνικό χρέος
[Euro2day]: Τζεντιλόνι: Παραμένει βιώσιμο το ελληνικό χρέος

[Euro2day]: Τζεντιλόνι: Παραμένει βιώσιμο το ελληνικό χρέος

«Η Ελλάδα θα απολαύσει την ίδια ευελιξία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ… η δε συζήτηση για την αλλαγή χρήσης των SΝP και ANFAs θα γίνει στο Eurogroup Ιουνίου», τόνισε ο επίτροπος.

Το ελληνικό χρέος παραμένει βιώσιμο, επιβεβαίωσε σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για τα δημόσια οικονομικά Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ο επίτροπος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα θα απολαύσει την ίδια ευελιξία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Επίσης, κατέστη σαφές από το ανακοινωθέν του Eurogroup τον Μάρτιο -και επιβεβαιώθηκε μία εβδομάδα μετά το ECOFIN- ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν μπορούν να επιτευχθούν. Πιστεύουμε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία στις αγορές. Η δε συζήτηση για την αλλαγή χρήσης των SΝP και ANFAs θα γίνει στο Eurogroup Ιουνίου».

Ο επίτροπος τόνισε ότι στην πρόβλεψη έχουν συνυπολογιστεί μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τις 23 Απριλίου.

Σε σχέση με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για τη μικρή χρονική επέκταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία, ο επίτροπος τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές από κοινού με τον ΕSM για συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!