Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσίπρας: Στρατηγική πέντε σημείων για την αναγέννηση του ΕΣΥ
[Euro2day]: Τσίπρας: Στρατηγική πέντε σημείων για την αναγέννηση του ΕΣΥ

[Euro2day]: Τσίπρας: Στρατηγική πέντε σημείων για την αναγέννηση του ΕΣΥ

Άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών και επιπλέον 10.00 σε βάθος τριετίας, εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό 2.000 ευρώ, ανάπτυξη νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ, Κινητές Ομάδες Υγείας, υπηρεσίες για το σύνολο του πληθυσμού.

“Σήμερα, ως δημοκρατική δύναμη ευθύνης, αλλά και ως η επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου, ανακοινώνουμε δημόσια το σχέδιό μας για την Υγεία: το νέο ΕΣΥ”.

Με τα λόγια αυτά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την κεντρική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως διευκρίνισε, η πρόταση δεν διαμορφώθηκε στα κομματικά γραφεία, αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων με επιστήμονες της Υγείας, ενώ, σαφώς, πολλά σημεία της βασίσθηκαν στην εμπειρία από την (εν εξελίξει) πανδημία.

“Δεν είναι απλά μια προγραμματική δέσμευση, είναι εθνική επιταγή, η κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια. Ένα νέο ΕΣΥ με αξία τη ζωή, που θα εμπνέει σιγουριά, αξιοπιστία και κύρος”, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Αναφερόμενος δε, στα τεράστια κενά που αναδείχθηκαν και αναδεικνύονται λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε:

“Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, πάνω από 6.500 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Αν είχαμε ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, πολλοί από αυτούς θα είχαν προσέλθει έγκαιρα στα νοσοκομεία και η εξέλιξη της υγείας τους μπορεί να ήταν διαφορετική. Αν είχαμε επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές και ικανοποιητικό αριθμό κλινών στις ΜΕΘ, δε θα χρειαζόταν τα νοσοκομεία μας να θεραπεύουν σχεδόν αποκλειστικά ασθενείς COVID και να γίνεται επιλογή ασθενών που θα χειρουργηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!