Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσεκούρι σε τιμές-στόχους των τραπεζών από Euroxx
[Euro2day]: Τσεκούρι σε τιμές-στόχους των τραπεζών από Euroxx

[Euro2day]: Τσεκούρι σε τιμές-στόχους των τραπεζών από Euroxx

Διατηρεί θετικές συστάσεις στις τράπεζες η χρηματιστηριακή αλλά μειώνει σημαντικά τις τιμές στόχους. Πώς καταγράφει την κατάσταση στον κλάδο. Ποιες θεωρεί κορυφαίες επιλογές. Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σε πολύ σημαντικές μειώσεις στις τιμές στόχους των εγχώριων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Euroxx, ενσωματώνοντας το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου και τη χαμηλή αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) χωρίς όμως ωστόσο, για όλον τον κλάδο να αλλάξει τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight).

Ειδικότερα, για την Alpha Bank η τιμή στόχος μειώθηκε στα 0,90 ευρώ, από 2,30 ευρώ προηγουμένως (-61%), για την Eurobank η νέα τιμή στόχος είναι στα 0,75 ευρώ, από 1,30 ευρώ προηγουμένως (-42%), για την Εθνική στα 2,50 ευρώ από 3,80 ευρώ (-34%) και για την Πειραιώς στα 1,55 ευρώ από 3,60 ευρώ προηγουμένως (-57%).

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank παραμένουν οι κορυφαίες επιλογές της Euroxx, με την πρώτη να διαθέτει ισχυρή θέση κεφαλαίου και καλύτερη θέση ρευστότητας, κορυφαία επίπεδα κάλυψης, χαμηλό όγκο αποθεμάτων NPE / NPL και αυξημένο δυναμικό αύξησης κεφαλαίου.

Η Eurobank έχει καταγράψει σημαντική μείωση NPE μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου μετατροπής της (λόγος NPE 15% το 2020), μειώνοντας την πίεση στο κεφάλαιο και τελικά την αύξηση του ROTE στο 7% το 2021 καθώς και τις ισχυρές ξένες δραστηριότητές της, που προσφέρουν μεγαλύτερη διαφοροποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!