Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσεχία: Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζομένους
[Euro2day]: Τσεχία: Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζομένους

[Euro2day]: Τσεχία: Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζομένους

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει αν θα απαιτήσει από τις 5 Μαρτίου οι εταιρείες που απασχολούν τουλάχιστον 250 υπαλλήλους να τους υποβάλουν σε τεστ για COVID-19, διαφορετικά να τιμωρούνται με πρόστιμο έως και τουλάχιστον 19.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα εξετάσει αύριο Δευτέρα αν θα επιβάλει τον υποχρεωτικό έλεγχο για κορωνοϊό στις μεγαλύτερες εταιρείες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να περιορίσει την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και καθώς αποφάσισε ότι πιθανόν να ξεκινήσει να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V ακόμη και χωρίς της έγκριση του οργανισμού φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ).

Στις 10 Φεβρουαρίου ο Μπάμπις είχε πει ότι οι Τσέχοι θα πρέπει να περιμένουν την έγκριση από την ΕΜΑ πριν ξεκινήσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τον αριθμό νέων κρουσμάτων ή τον αριθμό των κατά κεφαλήν θανάτων.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους αυστηρούς περιορισμούς για τις κινήσεις των πολιτών που θα ισχύουν τις επόμενες τρεις εβδομάδες και αυστηροποίηση των μέτρων για το κλείσιμο των καταστημάτων και των σχολείων, αλλά δέχτηκε επικρίσεις από κάποιους οικονομολόγους και από συνδικάτα επειδή δεν επέβαλε περιορισμούς στις εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!