Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τσαβούσογλου: Δίκαιη λύση μόνο με διμερείς διαπραγματεύσεις
[Euro2day]: Τσαβούσογλου: Δίκαιη λύση μόνο με διμερείς διαπραγματεύσεις

[Euro2day]: Τσαβούσογλου: Δίκαιη λύση μόνο με διμερείς διαπραγματεύσεις

«Αναμένουμε ότι στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, θα υπάρξει διάλογος και πρόοδος στη δημιουργία θετικής ατζέντας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποστηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα γνωρίζει ότι μια δίκαιη λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω διμερών διαπραγματεύσεων, θέλει να πιστεύει ότι με το να χρησιμοποιεί την ΕΕ ως προπονητή αυτός είναι ένας πιο κερδοφόρος τρόπος. Η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πιστεύει η Ελλάδα.

Συνεχίζουμε τις συνεχείς εκκλήσεις μας για διάλογο, ενώ προστατεύουμε επίσης τα δικαιώματά μας», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη του σε τουρκικό περιοδικό, όργανο του τουρκικού δημοσιογραφικού συνδέσμου KGK (Παγκόσμιου Συμβουλίου ΜΜΕ), μεταδίδει η ΕΡΤ .

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Τουρκία, έχει τονίσει ότι δεσμεύεται να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο «Προσπαθούμε να το δείξουμε αυτό επανειλημμένα με τα θετικά βήματα που κάνουμε. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας». Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα αυξάνει τις δραστηριότητες που κλιμακώνουν την ένταση στην αν. Μεσόγειο

Κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου του 2020, η Ελλάδα και η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» άσκησαν ισχυρή πίεση επί της ΕΕ για να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όμως χάρη στην αποφασιστική και υπεύθυνη στάση ορισμένων χωρών, αυτή η ιδέα δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία.

«Αυτό που αναμένουμε από την ΕΕ την προσεχή περίοδο, είναι ορισμένα μέλη αντί να υιοθετήσουν μια στάση με βάση τα στενά συμφέροντα, να δώσουν προτεραιότητα στα ευρύτερα στρατηγικά συμφέροντα υιοθετώντας μια στάση οραματισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!