Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε τρεις ταχύτητες κινείται η αγορά των περιπτέρων
[Euro2day]: Σε τρεις ταχύτητες κινείται η αγορά των περιπτέρων

[Euro2day]: Σε τρεις ταχύτητες κινείται η αγορά των περιπτέρων

Το 40-50% των περιπτέρων κινείται «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», λένε πηγές της αγοράς. Στο κόκκινο το 25% που τροφοδοτείται από την εμπορική και τουριστική κίνηση. Τα μέτρα στήριξης, τα ενοίκια και οι άδειες.

Από τα περίπου 5.500 περίπτερα που έμειναν στην αγορά μετά την δεκαετή οικονομική κρίση (ήταν περίπου 11.000 πριν) κινδυνεύουν να μείνουν τα μισά μετά την πανδημία, αφού το 40% με 50% των επαγγελματιών θα βρεθούν σε αδιέξοδο όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν τα δανεικά, τότε δηλαδή που θα αρθούν τα μέτρα στήριξης.

Σημειώνεται ότι τα περίπτερα εντάχθηκαν στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων τον περασμένο Απρίλιο, καθώς η λειτουργία τους υπόκειται σε περιορισμούς. Τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά και πιο ζημιωμένοι είναι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κεντρικά σημεία, εμπορικές πιάτσες και περιοχές που πριν την πανδημία ήταν στέκια με εστιατόρια, καφέ και μπαρ ενώ τροφοδοτούνταν εν πολλοίς και από την τουριστική κίνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος λειτουργούσαν 20-25 περίπτερα και σήμερα μετριούνται στα δάχτυλα, ενώ όσα δουλεύουν έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους κατά τους τελευταίους μήνες, μέχρι τις 7-8 το βράδυ, λόγω της περιορισμένης ζήτησης. Οι επαγγελματίες σ’ αυτές τις περιοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% της αγοράς που βρίσκεται στο “κόκκινο”.

Τα περίπτερα στις κεντρικές οδούς και στάσεις μέσων μεταφοράς, παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, ενώ ικανοποιητικά είναι τα έσοδα για επαγγελματίες με περίπτερα στις περιφερειακές αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!