Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρύπα €600 δισ. στα κεφάλαια των επιχειρήσεων της Ευρώπης
[Euro2day]: Τρύπα €600 δισ. στα κεφάλαια των επιχειρήσεων της Ευρώπης

[Euro2day]: Τρύπα €600 δισ. στα κεφάλαια των επιχειρήσεων της Ευρώπης

Οι κρατικές επιδοτήσεις και οι εκδόσεις χρέους δεν επαρκούν για να καλύψουν το κεφαλαιακό έλλειμμα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, προειδοποιεί η Ένωση Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME). Αναγκη να βρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει νέους τρόπους για την ανακεφαλαιοποίηση επιχειρήσεων ώστε η τρύπα στους εταιρικούς ισολογισμούς να μην ανατρέψει την ανάκαμψη, σύμφωνα με την Ένωση Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME).

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με κεφαλαιακό έλλειμα ως και 600 δισ. ευρώ, καθώς τα υφιστάμενα κυβερνητικά προγράμματα και η ιδιωτικά χρηματοδότηση δεν επαρκούν για να καλύψουν το σχεδόν 1 τρισ. ευρώ που χρειάζονται για να καλύψουν τις απώλειες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκτιμά η έκθεση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν προειδοποιήσει για την εμφάνιση αδυναμιών στον εταιρικό τομέα καθώς οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να στραφούν στα τραπεζικά δάνεια και την έκδοση ομολόγων για να επιβιώσουν.

«Μέχρι τώρα οι κρατικές επιδοτήσεις, η έκδοση χρέους και ο τραπεζικός δανεισμός έχουν κρατήσει ζωντανές πολλές επιχειρήσεις στην Ε.Ε., αλλά από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να βασίζεται κανείς μόνο στην κρατική χρηματοδότηση και το χρέος» αναφέρει στην έκθεση ο CEO της AFME, Άνταμ Φάρκας. «Για να ανακάμψουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από την κρίση, θα χρειαστούν εναλλακτικές πηγές και μορφές χρηματοδότησης ώστε να περιοριστεί το διαρκώς διογκούμενο χρέος τους» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!