Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρία εμβόλια διαθέσιμα στη Σερβία
[Euro2day]: Τρία εμβόλια διαθέσιμα στη Σερβία

[Euro2day]: Τρία εμβόλια διαθέσιμα στη Σερβία

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2020. Όλα τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στους κλειστούς χώρους.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει δύσκολη, με τα κρούσματα να ανέρχονται, σε καθημερινή βάση, στις 2.000 περίπου. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, εξελίσσεται ομαλά στα κοινωνικά ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, όπου εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

Στη Σερβία έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα από τον Οργανισμό Φαρμάκων δύο εμβόλια. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 έλαβε έγκριση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer-BioNΤech, ενώ πριν από δύο ημέρες εγκρίθηκε και το ρωσικό Sputnik V, ωστόσο μία μικρή παρτίδα αυτών των εμβολίων έχει φτάσει μέχρι σήμερα στη χώρα.

Από το εμβόλιο των Pfizer-BioNΤech έφτασαν 4.800 δόσεις ενώ από το ρωσικό 2.600 δόσεις. Στη διαδικασία έγκρισης βρίσκεται και το κινέζικο εμβόλιο Sinopharm.

Η Σερβία μέχρι σήμερα προπλήρωσε 1,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNΤech, που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!