Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρέχει… την ΕΕ ο Ερντογάν για Αφγανιστάν-μεταναστευτικό
[Euro2day]: Τρέχει… την ΕΕ ο Ερντογάν για Αφγανιστάν-μεταναστευτικό

[Euro2day]: Τρέχει… την ΕΕ ο Ερντογάν για Αφγανιστάν-μεταναστευτικό

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φ. Σταϊνμάιερ ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Κανείς δεν θέλει να βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία». Πιέζει για ταχεία υποστήριξη στις γειτονικές χώρες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, το Αφγανιστάν και το μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Γερμανό πρόεδρο για τα καλά του λόγια σχετικά με την τουρκική κοινωνία στη Γερμανία και την Τουρκία στο πάνελ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με αφορμή την 60ή επέτειο της Συμφωνίας Εργασίας Τουρκίας-Γερμανίας, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία και η Γερμανία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, επέδειξαν αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη και συντονισμό κατά τη διαδικασία εκκένωσης από το Αφγανιστάν, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι πρέπει να διατηρηθεί η ίδια κατανόηση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει το Αφγανιστάν. «Κανείς δεν θέλει να βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παράδοσης της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν από τον ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς αρωγής, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία το 2015 και ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παράσχουν υποστήριξη στις γειτονικές χώρες που επωμίζονται το βάρος του μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!