Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τρέχει για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» η κυβέρνηση
[Euro2day]: Τρέχει για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» η κυβέρνηση

[Euro2day]: Τρέχει για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» η κυβέρνηση

Μεγάλος ο όγκος της διοικητικής και τεχνικής προετοιμασίας του οδηγού εφαρμογής και της πλατφόρμας για το πρόγραμμα επιδότησης. Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μετά τις 2 Νοεμβρίου.

Πάση θυσία επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να είναι έτοιμο το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στις 2 Νοεμβρίου, οπότε και έχει αναγγελθεί η πρώτη ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το φιλόδοξο «πακέτο» των επιδοτήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και τη μετατροπή τους σε «έξυπνα» σπίτια να μην είναι έτοιμο. Πηγές αναφέρουν πως λόγω της διεύρυνσης των επιλέξιμων δαπανών να απαιτείται τεράστια σε όγκο διοικητική και τεχνική προετοιμασία και ιδίως του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος αλλά και της πλατφόρμας που θα υποδέχεται τις αιτήσεις των νοικοκυριών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πύλη στις δύο προηγούμενες προκηρύξεις εμφάνιζε μεγάλα τεχνικά προβλήματα και είχαν αποδοθεί στον αυξημένο αριθμό υποβολής επενδυτικών προτάσεων.

Πρόσφατα με δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε συνοψίσει με μία φράση του το μέγεθος της απαιτούμενης προετοιμασίας: «Γίνονται προσπάθειες πάσει δυνάμει να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου».

Για το πρόγραμμα των 850 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση για την απολιγνιτοποίηση: «Στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα μεγάλο κομμάτι των δράσεων αφορά την κλιματική αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!