Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σε υφαλοκρηπίδα μας το Oruc Reis
[Euro2day]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σε υφαλοκρηπίδα μας το Oruc Reis

[Euro2day]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σε υφαλοκρηπίδα μας το Oruc Reis

Είναι απαράδεκτες οι ενστάσεις προς τη χώρα μας επειδή δραστηριοποιείται 15 χιλιόμετρα από τις ακτές μας, απαντά στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο ισχυρισμός της Ελλάδας, ότι το Καστελλόριζο δημιουργεί 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας περιοχής ευθύνης δεν συμβαδίζει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε με τις διεθνείς δικαστικές αποφάσεις», υποστηρίζει η Αγκυρα, απαντώντας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών .

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως την μεταδίδει ο ΣΚΑΙ:

“Το πλοίο μας το Ορούτς Ρείς, μετά από ένα μήνα συντήρησης και επισκευής, ξεκίνησε τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών, από εκεί που σταμάτησε. Αυτές οι δραστηριότητες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 βρίσκονται εντελώς εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, 15 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο σημείο της Τουρκίας και σε απόσταση 425 χιλιόμετρων από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη δήλωση του επανέλαβε τις αντιρρήσεις του επί του θέματος σήμερα, επικαλούμενο αβάσιμους ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με το Διεθνές Δίκαιο. Είναι απαράδεκτες οι ενστάσεις προς τη χώρα μας επειδή δραστηριοποιείται 15 χιλιόμετρα από τις ακτές μας, και διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτές οι αντιρρήσεις βασίζονται στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της Ελλάδας για θαλάσσιες ζώνες ευθύνης που ενσωματώνονται στο χάρτη της Σεβίλλης. Ωστόσο, έχει ανακοινωθεί από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης είναι νομικά άκυρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!